Krisse

Var är Alva?

Publicerad 2013-05-07 10:11:41 i Berättelser/Noveller,

Moa kommer in i klassrummet och ber om allas uppmärksamhet och då hon väl har fått den börjar hon att berätta. Moa är väldigt tårögd då hon berättar att Alva precis har blivit kidnappad. Läraren miss Tagner ber om att få prata med Moa ensam ett tag. Miss Tagner frågar Moa vad hon har sett av det hela.

Moa är tretton år och bor med sin familj som består av hennes mamma och två systrar. Moa går i en kör som är på tisdagar.

Miss Tagner går ut ur klassrummet och ringer till polisen. Ca tio minuter efter att hon har ringt öppnas dörren och in kommer två poliser. De presenterar sig som Kajsa och Lovisa. Lovisa frågar miss Tagner vem det är som hade sett vad som hänt. Miss Tagner svarar genast att det är Moa.

Kajsa berättar för klassen varför de är här och om det är någon mer än Moa som vet något om det inträffade. Alla i klassen skakar på huvudet, medan Moa bara sitter och är ledsen, eftersom Alva är Moas bästa vän.

Lovisa och Kajsa går fram till Moa och ber henne att följa med dem och berätta vad som hänt. Moa tvekar, men följer med Kajsa och Lovisa.

Varför tog de just Alva och inte Moa också? Varför ringde inte Moa polisen direkt? Varför körde kidnapparna in i skogen?

Lovisa ber Moa att sätta sig i bilen. Lovisa sätter sig också i baksätet, medan Kajsa sätter sig vid ratten. Alla tre sätter på sig bältet och så bär det av mot Polisstationen.

När de väl har kommit fram så kliver Lovisa och Kajsa ur bilen och Lovisa öppnar dörren åt Moa. De går in ett förhörsrum och frågar Moa en massa frågor.

-         Vet du om det är något som Alva har tyckt varit konstigt innan det hände?

Moa sitter tyst och funderar och biter på naglarna.  Kajsa och Lovisa sitter tysta och låter Moa tänka ett tag. Så börjar Moa berätta det hon vet om vad som har hänt.

-         Alva har inte tyckt att något varit konstigt, i så fall hade jag fått höra det av henne.

-         Vad hände och vilken tid hände det ungefär?

-         Detta hände ungefär fem i åtta på morgonen just innan skolan skulle börja.

-         Såg du vem det var som tog Alva?

-         Nej jag kunde inte se vem det var som tog Alva eftersom allt gick så fort.

-         Kan du beskriva hur bilen såg ut?

-         Bilen var grå och mer än så såg jag inte av den. Sen så såg jag att bilen körde in i skogen.

 

Kajsa har skrivit ner allt som Moa har sagt och säger.

 

-         Just nu har vi inga fler frågor vill du tillbaka till skolan nu eller vill du vara hemma idag?

Moa vill vara hemma idag. Kajsa inser att det är det bästa för henne i alla fall denna gången. Lovisa frågar efter Moas nummer och säger att de ska höra av sig om de har fler frågor. Och att Moa kan ringa om hon kommer på något mer av det som hände. Nu är detta förhöret över och Moa blir skjutsad hem av Kajsa och Lovisa.  När de är utanför Moas hus så säger Kajsa.

-          Vi följer med in och berättar varför du kommer att vara hemma idag och kanske ännu fler dagar.

 

Moa säger inte emot utan låter de bara följa med. Moas mamma Ronja ser att hennes dotter kommer hem med polisen och börjar genast fundera varför det är så. Kajsa säger att hon vill prata med Ronja ett tag. Lovisa säger jag är med Moa ett tag och kollar med henne hur hon egentligen mår efter detta. Kajsa och Ronja går in i köket medans Lovisa och Moa går in i tv-rummet och pratar. Lovisa säger att det här kommer att ordna sig.

-         Vi ska göra vårt bästa för att hitta Alva. Jag förstår om du mår dåligt efter det här, bara så att du vet kan du alltid ringa om det är någon som du kommer på. Nu ska du nog bara försöka att ta det lite lugnt och slappna av.

 

Tårarna bara rinner nerför Moas kinder som värsta vattenfallet. Efter ett tag kommer Kajsa och Ronja in i tv-rummet. Ronja går genast och kramar om sin dotter Moa medans Kajsa säger att nu ska hon och Lovisa åka och kolla upp den där skogsvägen. Hanna och Rosa kommer in i tv-rummet och ser att Moa gråter och går fram och kramar henne. Moa säger att hon tar och går in på sitt rum nu och att hon behöver vara för sig själv ett tag.

 

Moa lägger sig på sängen och gråter och ser att hon fått ett sms som hon tar och tittar på och ser att det är från Alvas nr och i det står det, ”Blanda inte in polisen i detta för då kommer du aldrig att få träffa Alva igen i alla fall inte levande. Glöm inte det. Kom till den spökande stugan i natt och ta med dig 11111111kr annars ser du aldrig Alva mer i livet. Och vi är inte där förrän det är natt vilket är sent glöm inte det.”

 Moa skriker och in kommer Ronja på direkten och frågar vad det är som hänt. Moa skakar och visar smset för henne. Ronja tar upp sin mobil och ringer polisen. Det är Lovisa som svarar. Ronja börjar berätta om smset som Moa har fått. Lovisa lyssnar och ber att Ronja ska komma till polisstationen och ta med Moa och hennes mobil. Ronja ber Moa att klä på sig sina ytterkläder igen och säger att de ska fara till polisstationen och prata med Lovisa och Kajsa igen och visa de smset.

 

Moa är mycket snabb på att göra det hon blir tillsagd och går ut och sätter sig i Ronjas bil och så far de till polisstationen där Kajsa och Lovisa ber de att stiga in i samma förhörs rum som Moa var i tidigare under dagen. Moa tar genast fram sin mobil och visar smset som hon har fått. Poliserna sitter tyst och läser smset tillslut säger Kajsa

 

-         mm det här var krångligt men vi får helt enkelt göra så att du går dit i natt med pengarna som de begär och vi kommer att vara där och omringa stugan vi gör inget förens du kommer ut med Alva först då kommer vi att gripa in och ta de där kidnapparna. Och du Moa kommer också att kunna sätta dig och Alva i säkerhet i en av våra polisbilar där det kommer att finnas en som kör bort er från platsen direkt. Sen ingriper vi och du Ronja kan bara vara hemma och ta det lugnt.

 

Moas mobil piper till för att hon får ett sms som också är från Alvas nr. Moa tar och kollar på smset och läser upp det högt. Det står Glöm inte ta med pengarna och kom helt själv annars dödar jag Alva och dig. Ronja blir helt chockad och säger tror ni verkligen att jag kommer att släppa iväg min dotter på något sådant?? Kajsa är snabb på att svara vi måste få tag på dom som tagit Alva innan hon blir dödad eller nått sånt. Det bestäms att Moa ska få göra det fast att hon måste vara väldigt försiktigt. Efter att det har blivit bestämt så åker Ronja och Moa hem för att ta det lugnt det är iaf det som Moa säger att hon ska göra.

 

Ronja kör och när dom väl är hemma går Moa direkt in på sitt rum och sätter på datorn och loggar in på msn och kollar om Ramona är inne vilket hon är. Moa skriver direkt till henne har du lust att hjälpa mig med en sak Ramona? Ramona är snabb på att svara och frågar med vad? Moa skriver snabbt ner med vad och får ett svar att Ramona gärna hjälper till att försöka hitta Alva och skaffa fram dom där pengarna som behövs. Moa berättar också om smsen som hon har fått från Alvas nummer. Ramona blir genast orolig du borde göra som dom säger åt dig. Är du helt säker på det här Moa att vi verkligen ska göra detta för tänk om något händer oss. Moa och Ramona bestämmer att dom ska mötas utanför skolan senare och prata mer om hur dom ska göra.

 

Moa tar och ringer till polisen och det är Lovisa som svarar. Moa sa jag har en fråga om detta vi ska göra mycket senare. Vilka pengar ska vi använda? Lovisa sa det har jag faktiskt inte tänkt på men vi ska verkligen försöka få tag på så mycket pengar annars kommer det här att gå åt skogen. När dom har lagt på så tar Moa fram nödvändiga saker för att vara ute längre som kan vara bra att ha ute i skogen. Ramona har också med sig nödvändiga saker och det vet Moa om. Moa packar snabbt i en bra ryggsäck och drar på sig varma kläder och drar till skolgården för att träffa Ramona och planera hur dom ska gå till väga.

 

Ramona är några år äldre än Moa men dom är ändå väldigt bra vänner. Ramona säger vi tar och sätter upp ditt långa svarta hår i en snygg frisyr som inte är i vägen då vi sätter igång att leta efter Alva. Ramona har varit smart och tagit med sig några hårsnoddar så att dom kan sätta upp sitt hår. Ramona hjälper Moa att fixa det och sen sätter hon upp sitt eget hår också. Ramona tar fram en karta över skogen och ställen där omkring där dom kan tänkas vara och hålla Alva fångad.

 

Dom går till en koja som bara dom vet om och sätter sig där och studerar kartan och dom ringar in möjliga ställen där det kan tänkas att Alva är. Det som är inringat när dom är klar är den gamla gruvan, den övergivna husvagnen och tillslut det ödsliga slottet. Sen ritar dom en triangel runt den spökande stugan och försöker komma på ett bra ställe att börja leta på. Dom funderar länge tillslut säger dom båda två dom som håller Alva fången är nog i närheten av den Spökande stugan så vi borde börja leta i gruvan eller husvagnen slottet är helt uteslutet dom kan aldrig ta sig dit med bil och med Alva som är så aggressiv mot dom hon inte känner. Så dom skulle nog aldrig kunna få dit Alva. Vi börjar leta i gruvan. Tjejerna tror inte att polisens plan är så bra så dom tänker ge sig ut själva och leta efter Alva.

 

Dom går med bestämda steg mot skogen och gruvan. När dom väl har kommit fram till gruvan letar Båda Moa och Ramona reda på varsin ficklampa och går in i gruvan. Det är väldigt halt så helt plötsligt halkar Moa och ficklampan flyger iväg och går sönder. Moa skriker och Ramona vänder sig om och ser att Moa råkat ramla ner i en klyfta och kan inte ta sig upp. Ramona tar av sig ryggsäcken och letar efter att rep som hon binder fast i sig själv och sen kastar ner andra änden till Moa som knyter den om sig och ropar nu klättrar jag så att Ramona får hjälpa till så gott hon kan. När Moa väl är uppe så har Ramonas ficklampa också slutat att fungera så dom båda har repet knutit runt sina midjor så att dom fortsätter att gå men upptäcker att här är dom inte så dom vänder om och tar sig ut ur gruvan.

 

När dom är ute ur gruvan så sätter dom sig på en sten och tar fram lite fika och äter innan dom plötsligt hör en bil som kör i skogen. Dom gömmer sig snabbt och ser först en bil fara förbi som Moa typ genast känner igen. Moa viskar där är dom som tog Alva. Ramona säger viskande va tyst dom får inte höra oss. Sen efter ett tag då bilen farit vidare hör dom polisbilen också som är och letar efter Alva. Moa och Ramona ligger tysta kvar på sitt gömställe tills polisbilen farit förbi. Dom ligger lite längre innan dom vågar sig fram från sitt gömmställe. Ramona är mycket ivrig såg du bilen förre åkte mot den övergivna husvagnen vi tar oss dit så fort vi kan.

 

Flickorna fikar klart och packar ihop sitt fika och saker och sätter väskorna på ryggen och börjar springa då dom kommer fram till en väg som är översvämmad lite så tar dom och bygger en improviserad hållbar bro att ta sig över med. Det tar inte så lång tid. Ramona börjar ta sig över och sen bara en stund efter så kommer Moa också över och dom packar ihop igen och fortsätter att springa.

 

När dom är väldigt nära husvagnen hör dom någon som skriker låt mig vara era jävlar. Ni kan fan inte tvinga mig att göra det. Moa hör förstås genast att det är Alva som skriker det åt några personer. Ramona har smugit sig nära husvagnen och kan se in genom ett fönster och ser att det är två män som håller i Alva och tvingar av henne alla kläderna. Moa råkar trampa på en pinne som knäcks och det hör männen och springer ut samtidigt har Moa flyttat sig så att dom bara kan se Ramona. Moa smyger tillbaksidan av husvagnen medans männen springer efter Ramona så Moa smyger in i husvagnen och binder upp Alvas händer och viskar va tyst.

 

Dom hör ett skott och ett skrik. Skriket tillhör Ramona. Moa tittar ut genom fönstret och ser att männen är på väg tillbaka så hon drar upp Alva på fötterna. Alva är mycket rädd. Dom tar sig till husvagnsdörren men då kommer männen och hindrar dom från att ta sig ut därifrån. Moa puttar in Alva igen och tar sig själv in också och lyckas stänga och låsa dörren då hör dom en massa skott och dukar för dom märker att dom skjuter på dörren.

 

Nu hörs poliserna som kommer från alla håll och omringar männen som inte har märkt något. En kamp utkämpas och äntligen får polisen tag på gärningsmännen och det har Moa sett som tagit sig till fönstret och sett hela kampen utkämpas. Poliserna för bort gärningsmännen och Moa hjälper Alva som är helt omtumlad att ta sig ut från husvagnen. Moa och Alva börjar att ropa på Ramona som inte svarar tjejerna pratar snabbt och får poliserna att hjälpa till att hitta Ramona . Tillslut hittar Moa och Alva , Ramona som inte är vid medvetande och blöder rejält mycket så dom skriker och flera poliser kommer springandes.

 

Lovisa är bland poliserna och frågar snabbt Moa varför hon och Ramona gav sig ut för att leta efter Alva. Moa svarar snabbt som det är. Men nu är det på liv och död Ramona håller på att mista för mycket blod. Lovisa och en manlig polis tar och lyfter upp Ramona och bär henne till en av polisbilarna och Alva och Moa får sätta sig i samma bil och nu far dom till akuten och på vägen dit håller dom på att stoppa blodflödet medans poliserna pratar med Moa och Alva.         

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Krisse

En tjej som kämpar och ger inte upp i första taget. Skriver om mitt liv och tankar och åsikter om olika saker och ting. Jag lever även med en diagnos som jag försöker att förstå. Jag kämpar för att nå mina mål och vet vad jag vill i livet även om jag har mina motgångar och faller ibland

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela